Kohtaamisia

Tamperetalo täyttyy iloisesta puheensorinasta. Siellä täällä halataan, vaihdetaan kuulumisia. Sorinan joukossa kuuluu paljon naurua. Vastaan tulee paljon iloisia kasvoja. Monia tuttuja ja monia vielä tutustumista odottavia. Ihmiset kulkevat (toisin kuin yleensä arkena) pälyillen ympäriinsä ja etsien tuttuja kasvoja. Myös vieraampia katsotaan silmiin ja nyökätään tai tervehditään. Kohtaamisia. Iloisia ja innostavia kohtaamisia.

Kuulostelen lauseita puheensorinasta. ”En mä tiedä mihin mentäs, kun on niin paljon kivoja!”. ”Saako täällä oikeasti kahvia jostakin, käydään siellä!” ”Kivasti on noita messuosastoja ja esittelijöitä, paljon enemmän kuin ennen!”. ”Moi, pitkästä aikaa! Mitä kuuluu?”

Kyselin muutamalta kohtaamaltani ihmiseltä, mitä odottavat Nuori2017 tapahtumalta. Useimmat sanoivat, että ihanaa olla täällä osallistujana, kun yleensä itse vastaa siitä mitä tapahtuu. Monet sanoivat, että kiva kun saa tavata tuttuja pitkästä aikaa. Joku odotti jo iltaa ja Ismo Alankoa, joku toinen illan hartautta.

Monet kohtaavat opiskelukavereitaan, joiden kanssa on tullut koettua ja elettyä jos ja vaikka minkälaista nuorisotyön saralla. Ne meistä, jotka työvuosien saatossa ovat työskennelleet niin kirkon kuin kaupungin nuorisotoimen sektroilla kohtaavat nyt kerralla myös paljon entisiä työkavereita ja yhteistyökumppaneita. Järjestöt isona toimijana tuovat lisää tuttuja ja verkostoja paikalle. Ilokseni tapaan myös ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet tehdä myös entisiä ammattialojen rajoja rikkovaa työtä. Tästä loistavana esimerkkinä poliisi Aseman lasten osastolla yhteistyökumppanina mukana.

Tunnelma on odottava ja iloinen. Huippua! Meillä on edessä kolme huikeeta päivää 2800 ihmisen kanssa monissa monissa ohjelmissa. Kohtaamisia riittää. Ja hymyjä!

Hymillen
Tammiston Marjo
joka sivutoimisesti opiskelee nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriohjelmassa ja
päätoimisesti toimii nurisotyön opena Seurakuntaopistolla Järvenpäässä

P.S. #Nuori2017

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s