Kohti Tamperetta

Huomenna, maanantaina, 2800 nuoria tavalla tai toisella kohtaavaa ammattilaista kokoontuu Tampereella. Kaikkien aikojen suurin nuorisoalan työntekijöiden tapaaminen on alkamassa. Luvassa on kolmen päivän aikana suuri tarjonta erilaista ohjelmaa, työntekijöiden tapaamisia, kohtaamisia, kuulumisten vaihtoa ja myös työssä jaksamiseen lisä virtaa.

On ollut ilo työvuosien aikana käydä osallistumassa ja joskus toteuttamassakin niin Nuorisotyön päiviä, Kirkon kasvatuksen päiviä, Allianssi risteilyjä sekä neljä vuotta sitten Nuori2013 seminaaria. Erilaisissa rooleissa nuo ammattilaisten kohtaamiset ovat olleet aina mieleenpainuvia ja työssä jaksamisen tärkeitä tapahtumia. On ollut tärkeä tavata kollegoita, kuulla kuulumisia, oppia uutta ja saada mukaansa jotakin materiaalia tulevin työpäiviin.

Nyt alkamassa oleviin kolmeen päivään mahtuu monenlaista ohjelmaa niin paljon, että on suorastaan vaikeata valita mihin osallistuu. Samaan aikaan on tarjolla monta kiinnostavaa asiaa. Saa nähdä mihin kaikkeen sitä kolmen päivän aikana ehtii.

Juuri ennen tapahtuman alkua, kaikki mukava vielä edessä, sitä on kuin loman alussa – jännityksellä odottelee mitä kaikkea mukavaa onkaan  tulossa. Tällä kertaa osallistumisen näkökulmani on hiukan toisenlainen, kun blogia silmallä pitäen tarkkailen tilanteita. Pohdin mitä ja mistä ihmiset haluaisivat lukea ja millaisia tunnelmia haluaisin lukijoille välittää. Jännän äärellä siis.

Miltähän tapahtuma näyttää tamperelaisin silmin. Jos ei  ole sattumalta paikallisesta uutisvirrasta huomannut, että kaupungin valataa 2800 nuorisotyön ammattilaista, niin voipi olla, että ihmetystä saataa herättää tuo sosiaalisten, verbaalisesti lahjakkaiden, ulospäin suuntautuneiden ja rohkeiden aikuisten joukko. Olisi mukava kuulla paikaillisilta myös miltä tapahtuma heidän silmistään näyttää, vai huomaako sitä mistään. 2800 nuorten parissa työsnkentelevää katukuvassa voi ehkä erottua – mene ja tiedä.

Nyt pakkaamaan matkalaukkua. Mitähän sitä tarvitsisi? Laukussa on jo läppäri, kynä, kengät joilla jaksaa taapertaa koko päivän, kengät joilla voi rokata Ismon ja/tai Paulin tahdissa ja hammasharja. Eiköhän sillä jo pärjää. Ihan huippua päästä mukaan tähän tapahtumaan ja näihin kohtaamisiin! Nähdään huomenna!

Terveisin
Tammiston Marjo
sivutoiminen opiskelija nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriohjelmasta
joka päätyönään on nuorisotyön ope Seurakuntaopistolla Järvenpäässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s